ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Румен Радев: Звездите на пагоните не спасяват от презрението на подчинените (СНИМКИ)

0
18730

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Президенство на РБ

С особено удоволствие изпълнявам конституционните си правомощия да връча пагоните на висши офицери„. 

С тези думи президентът Румен Радев удостои с висши военни звания бригаден генерал Красимир Кънев, полк. Стайко Прокопиев и полк. Здравко Пехливанов на тържествена церемония в Гербовата зала на президентската институция.

Президентът Радев е убеден, че благодарение на професионализма и компетентността на военнослужещите ще се усъвършенства взаимодействието между различните административни звена в щаба на отбраната.

„Сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на пагоните, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ“, заяви Румен Радев.

Бригаден генерал Красимир Кънев вече е с чин генерал-майор и е назначен за началник на щаба на Военновъздушните сили. През 2007 г. той бе командир е на българския контингент на операциите на КФОР в Косово. От 2017 г. ген. Кънев бе директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната.

Полковник Стайко Прокопиев е с международен опит като представител на МО. Днес той беше назначен на длъжността директор „Стратегическо планиране“ на МО и беше удостоен със званието бригаден генерал.

Полковник Здравко Пехливанов бе назначен длъжността заместник-директор на дирекция „Операции и планиране“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия. Той встъпва в длъжност от 1 януари 2019 г. Полк. Пехливанов бе удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Това е изключително отговорна длъжност, на която трябва да се покажат високи качества – работа за интересите на Алианса и защита на българските интереси, изтъкна президентът.

Румен Радев пожела на генералите сили, воля и висок дух в изпълнение на задълженията им. Той им желае да разширят спектъра от способностите си и да издигнат авторитета на висшите военновъздушни сили.

Изображение 397483

Изображение 397494

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук