ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Отложиха делото срещу Иванчева, документацията в АСНС (ОБЗОР)

Иванчева и Петрова коментираха несъответствие в едно от изнесените СРС-та

0
8672
Петко Дюлгеров, Десислава Иванчева и Биляна Петрова / снимка: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Соня ТАНЕВА,                                                                          ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и считания за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ днес по-рано. Причина за отлагането е, че документацията по делото се намира в Апелативния специализиране наказателен съд и експертизите, които трябва да бъдат приети от Специализирания наказателен съд не могат да бъдат приети.

Поради това делото се отложи за 21 януари от 13.30 ч., а на 11 януари ще бъдат изслушвани СРС-та. 

На 21 януари ще бъдат разпитани свидетели и вещи лица, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

На излизане от залата отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева каза, че се притеснява от решението на Апелативния съд, който утре трябва да реши дали остават у дома или се връщат в ареста.

Тя се надява съдът „да се е вразумил” и да ги оставят под домашен арест, защото той е подходящ и само по този начин могат да подготвят защитата си и да имат равен старт с прокуратурата.

Според Иванчева обоснованото предположение е сериозно разклатено и те заслужават дори и по-лека мярка от тази. 

Иванчева и Петрова коментираха несъответствие в едно от изнесените СРС-та.

„В случая ставаше дума за един клас, който последва своя учителка в друго училище. Изречението беше, че не искам децата да ходят в центъра. А в СРС-то е записано, че не искам 10%“, коментира Петрова и добави, че в едни СРС-та има по-малки несъответствия, а в други те са драстични и подчерта, че в тях са спестени имена на колеги или хора от Столичната община.

„В СРС-тата не си личи кое е телефонен разговор, кое е разговор в самата среща. Никъде не се уточнява в момента г-жа Петрова или г-жа Иванчева разговаря по телефона и става един силен микс и преплитане на нещата“, заяви Иванчева и подчерта, че при обиските на домовете им не са били открити административни документи.

Тя добави още, че съпругата на Александър Ваклин е излъгала в съдебна зала и ще докажат това. Става дума за преписка и неверен срок, който тя е посочила. 

Според отстранения кмет има много доказателства в тяхна полза и вярва, че българският съд ще бъде обективен.

Иванчева обясни, че използват времето, за да се лекуват, да се запознават с доказателствата по делото и да подготвят своята защита.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Снимка: БГНЕС / BGNES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук