ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Прокопиев съди България в Страсбург заради действията на КОНПИ

0
19110
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Бизнесменът Иво Прокопиев е подал жалба в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург заради действията на Комисията за отнемане на имуществото (бившата КОНПИ), съобщи той в сутрешния блок на bTV и уточни, че делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа.

Повдигнатото през миналата седмица от прокуратурата обвинение срещу него за пране на пари във връзка с приватизацията на „Каолин“ не е включено в иска му, защото е ново.

Според него обвинението срещу него за пране на пари около „Каолин“ е нелепо и никога няма да го внесат в съд.

По думите му, е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев „Каолин“ е обратното на това, което се случва в „Полимери“, за източването на което прокуратурата повдигна обвинение на семейство Николай и Евгения Баневи.

„Каолин“ е работещо предприятие, собственост в момента на световноизвестна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката“, заяви той.

Прокопиев смята, че огласяването на обвинението от страна на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т.нар. „дупка на Георги Гергов“ във Варна и др.

„Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект – да съберат двата сюжета заедно. Това, което излиза над чертата обаче, е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България“, подчерта бизнесменът.

По думите му, преследвания освен срещу него има и срещу издателите на в. „Сега“ и „Клуб Z“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук