Тези 5 безобидни ежедневни навика предизвикват рак!

0
2938

Колко често правим нещо механично, без да му придаваме каквото и да било значение. След като научите обаче за това ново откритие на канадски учени, със сигурност ще преосмислите ежедневието си.

Изследователите са открили 5 неща, които допринасят за развитието на рак дори и у напълно здрав човек.

На първо място, се оказва, че честата консумация на месо и сирене не е полезна. Тези продукти според учените могат да причинят рак на хранопровода. Спирането на консумирането им обаче не предпазва от болестта. Вегетарианците пък са застрашени от рак на гениталните органи.

Вторият най-чест навик, който може да доведе до коварната болест е липсата на сън. Това е също толкова вредно, колкото и пушенето.

На трето място се нарежда храната, приготвена в печка. Факт е, че по време на готвенето в нея се отделя азотен диоксид и формалдехид, което причинява рак.

На четвърто място учените слагат застоялият начин на живот и по-конкретно заседналата работа. Добре е да работите в изправено положение или да извършвате различни физически упражнения.

Учените твърдят и че развитието на смъртоносната болест, може да бъде свързано и с диетата ви. По-специално, жените, които не харесват кафе, броколи и краставици например, както и тъмен шоколад, са изложени на по-голям риск от рак.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук