Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит (ОБНОВЕНА)

0
542

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е решила да отложи гласуването в парламента за нейното споразумение за Брекзит, което беше насрочено за утре (11 декември), съобщават няколко британски медии, цитирайки източници от кабинета.

Обратът доведе до обвинения, че правителството е в „хаос“ и беше масово заклеймен от опоненти на Мей и журналисти.

Гласуването, което беше планирано да се проведе утре вечерта, ще одобри или отхвърли условията за излизането на Великобритания от ЕС.

По-късно Тереза Мей обяви в британския парламент, че насроченият за утре вот за сделката ѝ с Евросъюза за Брекзит се отлага заради спорния защитен механизъм за границата между Република Ирландия и Северна Ирландия.

Тереза Мей се зарече, че тя и нейният екип ще се върнат „смело“ в Брюксел и да потърси допълнителни гаранции от ЕС в още „обсъждания“, въпреки твърденията и от Лондон, и от Брюксел, че това не е възможно.

По-рано говорител на Тереза Мей настоя, че гласуването ще се проведе по план. Говорителят на „Даунинг стрийт“ 10 обаче отбеляза, че Мей е свикала извънредно заседание на правителството.

През уикенда се появиха информации, че британския премиер обмисля да отложи гласуването в Камарата на общините за споразумението по развода с Европейския съюз заради недостатъчната подкрепа за споразумението сред депутатите.

Съдът на Европейския съюз постанови по-рано днес, че Великобритания може едностранно да се откаже от решението си да излезе от Общността.

Междувременно председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че Европейският съюз няма да предоговаря споразумението за Брекзит. Комисията отново потвърди, че споразумението за Брекзит, което е на масата, е най-доброто и единствено възможно.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук