Три гонки с полицията по софийските улици тази нощ

0
4804

Три гонки с полицията са станали тази нощ по софийските улици, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 2.55 часа тази сутрин на Околовръстен път в района на Казичене полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с врачанска регистрация.

Водачът не се подчинил и продължил към бул. „Ботевградско шосе“. Той навлязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ „Хемус“ и от там към Нови Искър, където бил задържан заедно с 48-годишния си спътник.

При проверката било установено, че 36-годишният водач, който бил криминално проявен, шофирал след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани за 24 часа.

Минути по-късно в района на ж.к. „Красна поляна“ шофьор на „Ауди А 6“ направил опит да избяга след подаден му полицейски сигнал за спиране. При краткото преследване той бил задържан в ж.к. „Западен парк“, след като спукал две от гумите на колата си. Тестът с дрегер на 20-годишния шофьор дал положителна проба за алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Същата нощ около 3.45 часа на бул. „Арсеналски“ полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил „БМВ 323“. Шофьорът не се подчинил и в рамките на предприетото преследване бил задържан на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Н.Й Вапцаров“. В автомобила пътували трима мъже – 20-годишният водач и 22-годишните му спътници.

Проверката показала, че 20-годишният младеж седнал зад волана под въздействие на наркотици. Той нямал и шофьорска книжка, тъй като тя му била отнета заради шофиране след употреба на алкохол.

Тримата са задържани за 24 часа. Работа по случая продължава.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук