Тръмп: Нелегалната имиграция от Мексико е хуманитарна криза – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

0
61565

Нелегалната имиграция от Мексико вече е неконтролируема, хуманитарна катастрофа. От нея страдат всички американци, защото гълта обществени ресурси и закрива работни места. Когато поех поста, аз се заклех да пазя сигурността на страната. Затова се обръщам към всеки американец – призовете конгресмените да гласуват за изграждането на стената по границата с Мексико. Всекидневно охраната по границата се бори с влизането на нелегалните мигранти. Само за миналия месец те са 20 000 души. Нашата страна традиционно приема мигранти, но законно влезли чужденци, които имат потенциал да допринасят за развитието на страната. 

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Той излезе с национално обръщениетази вечер, с което обяви че американско-мексиканската граница е в състояние на „криза“, което изисква издигане на стена.

Той попита колко още американска кръв трябва да се пролее, за да вземе Конгресът вярното решение.

Ако това бяха ваши близки, какво бихте направили, попита той.

Тръмп планира да посети в четвъртък границата с Мексико във връзка с проблемите около изграждането на стената.

Президентът обаче не обяви извънредно положение, както се очакваше. По-рано той допусна да се стигне до такъв сценарий с цел да получи извънредни правомощия, за да заобиколи Конгреса.

Той очаквано призова демократите да гласуват средствата, искани за изграждането на стената. Неведнъж държавният глава обвини политическите си противници за шътдауна в момента в страната и вредите, които нанасят на обикновените американци. 

Речта, първата на Тръмп в Овалния кабинет като президент, бе произнесена на фона на частичното спиране на работата на правителството на 22 декември 2018 г. Около 800 000 федерални служители останаха без заплати, след като демократите и Тръмп не могат да постигнат споразумение за отпускане на допълнително финансиране на правителството. Американският лидер го обвързва с отпускане на 5,7 милиарда долара за изграждане на стена по границата с Мексико, а демократите отказват да приемат искането на американския лидер.

Изявлението от Овалния кабинет бе предавано от всички големи национални и кабелни телевизии.

Лидерите на демократите в Конгреса Нанси Пелоси и Чък Шумър „отговориха“на Тръмп с предавано на живо обръщение, в което изложиха причините да са „против“ отпускането на исканите 5 млрд. долара за изграждането на стената.

Според тях, президентът в момента разиграва една измислена от него криза, с която отвлича общественото внимание от по-важни проблеми. 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук