ФОТО БОМБА ДЕЙЛИ ПРЕС: Елена Йончева с охрана като Нинова (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

0
7391

Обвинената в пране на пари депутатка от БСП Елена Йончева от известно време се вози с охрана, съобщи Информационна агенция News24-bg.com като се ползва на „Пик“.

Журналистката е зарязала мощния си военен джип и се движи с нова шкода, досущ като тази на лидерката си Корнелия Нинова. Йончева обаче не върти сама волана, а пътува като важна персона на задната седалка, тъй като ѝ е предоставен шофьор, който изпълнява ролята и на неин телохранител.

Фотографите на вестник „Ретро” засякоха острието на БСП по оживен столичен булевард и въпреки големия трафик водачът на шкодата правеше рискови маневри, като изпреварваше отляво и отдясно с висока скорост.

В края на миналата година лидерката на БСП Нинова обяви, че е разтревожена за Елена и ще ѝ осигури кола и шофьор. Намерението ѝ било подпечатано с решение на ръководството на парламентарната група. Нинова била притеснена, че след разкритията, които Йончева прави за корупционни практики и злоупотреби в държавата, много хора ѝ били гневни. Затова не искала колежката ѝ да шофира сама с детето си, защото можело да я провокират на пътя.

Червената лидерка посочила още, че тя самата има опит, след като два пъти вече изневиделица я блъскат коли. На 12 септември 2017 г. Нинова претърпя първия странен инцидент. Колата ѝ бе спряла на светофар, когато друга кола удари
стоящото зад нея такси, а то от своя страна блъсна колата на Нинова. Заради последствията от камшичния удар тя известно време бе с ортопедична яка на врата. Само месец по-късно автомобилът ѝ отново бе ударен и пак от такси. Веднага след това Нинова тръгна с шофьор и охрана.

Преди да се въоръжи с кола и шофьор, Елена Йончева ходеше по служебни дела и возеше малкия си син Тео из София в своя джип с висока проходимост и степен за сигурност, машина от модификациите на „Хамър“. Остава загадка защо Нинова е предприела предпазни мерки за журналистката, след като към нея не е била отправяна заплаха, а и самата Йончева заяви неотдавна, че не се чувства застрашена.

Името на депутатката, която се изживява като боркиня за справедливост, нашумя отново с гръм и трясък миналата седмица, но с обратен знак. Тя бе обвинена за пране на пари от КТБ през офшорка, която е управлявала. Прокуратурата посочи в обвинението, че става дума за 333 хил. евро.

СНИМКИ ТУК:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук