Фандъкова е доволна от ремонтите в училищата

0
4377
Йорданка Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и кметът на район „Надежда“ направиха проверка на ремонта в 15-то училище „Адам Мицкевич“.

Това е едно от 26-те училища и детски градини, които се реконструират цялостно по Оперативна програма Региони в растеж. Това е чудесна възможност да модернизираме училищата и детските градини в четири района на София – „Надежда“, „Красна поляна“, „Илинден“ и „Връбница“, заяви Фандъкова.

Тя подчертава, че сградите са стари и ремонтните дейности обхващат и инсталации – „на практика тук се сваля всичко до тухли и бетон и се изгражда наново“.

В училище „Адам Мицкевич“ са инвестирани близо 2 млн. лева.

Извършен е основен ремонт с подмяна на инсталацията, сградата е санирана, налични са асансьори, пожароизвестителни инсталации и видеонаблюдение. Дворът на училището все още не е напълно готов, засега там са подменени пейките и кошчетата за отпадъци.

Обновен е и столът за хранене в училището.

Фандъкова направи посещение и в класните стаи, в иновативните паралелки „Млад журналист“, където децата правят първи крачки като бъдещи журналисти.

В момента всички обекти, по които се работи, се развиват по график.Фандъкова очаква ремонтите да завършат в срок. Предстои общината да сключи договори за изпълнение на ремонти в още осем училища и детски градини, уточни столичният кмет.

За Фандъкова инвестициите в образованието са изключително важни и ключови. За да бъде добро качеството на образованието, по думите й, и учителите, и учениците имат нужда от добри условия.

В одобрения вече проект за бюджет на Столична община са заложени над 71 млн. лева инвестиции в училищни бази и детски градини. В тях са включени реконструкция и строителство на общо 15 детски градини, както и разширението на 11 училища в столицата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук