Фандъкова определи като добро решението на Симеонов да подаде оставка

Фандъкова призова, че трябва да се научим да живеем заедно, с взаимно уважение, разбиране и с помощ към хората, които имат нужда

0
13114

Столичният кмет Йорданка Фандъкова определи като очаквано и добро решението на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов да подаде оставка.

В ефира на Нова телевизия Фандъкова отбеляза, че трябва да се продължи с промяната в законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното.

Тя е на мнение, че напрежението между майките на деца с увреждания и вицепремиера се е нагнетило от неговото изказване по техен адрес.

Според кмета обаче извинението от негова страна е трябвало да дойде много по-рано.

„Майките и всички техни близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите, така че да позволят грижата за децата и техния живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета за тях, така че нямаше смисъл всичко това да се забавя по една единствена причина“, уточни Фандъкова.

Кметът отчете, че Столична община от години работи в много тясно сътрудничество с гражданските организации и неправителствения сектор, който има капацитета да дава добрите предложения.

Най-важното според нея е, че трябва да се работи за приемането на предложения от обществото, защото това е въпрос на интеграция в детските градини и училищата.

Фандъкова призова, че трябва да се научим да живеем заедно, с взаимно уважение, разбиране и с помощ към хората, които имат нужда.

Столичният кмет се надява да се успокои ситуацията с протестите в страната, но по думите й ситуацията е предизборна и доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение.

Политиците трябва да търсят решения, а не да се състезават по говорене, надговаряне или изказ„, посочи градоначалникът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук