Цветанов: Какво налага президентската дама да използва светлинни сигнали; 100 души излязоха за Иванчева, за горивата не се събраха въобще

0
5374
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Спор.

„Сега“:

Цв.Цветанов: Какво налага президентската дама да използва светлинни сигнали

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в Поморие, че протестите са демократична форма за израз на недоволство и когато е ясно кой стои зад тях, те не представляват проблем за демократичните общества, стига с блокади да не се нарушават правата на други граждани. Цветанов посочи, че от БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. Предсрочни избори, според него, означават нестабилност и спад на инвестициите.

Според Цветанов за всички е станало ясно, че в немалката си част протестите са добре организирани.

„Видяхме немалко политически лица от формации, които днес предлагат своята визия за България. Но ние не трябва да забравяме периодите, в които точно тези, които представят визия за България, са имали възможността да оставят тежко наследство, и са имали възможността да покажат какво могат да правят като политики“, каза той.

Цветанов заяви още, че целта е към края на управленския им мандат през 2021 г. минималната работна заплата да стигне 650 лв., а средната да бъде 1500 лв.

 

Протести.

„24 часа“:

100 души излязоха за Иванчева, за горивата не се събраха въобще

Широко рекламираният в социалните мрежи Марш за правосъдие събра стотина души в неделя пред НДК.

Организаторите бяха подкрепени от защитниците на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева, гражданско сдружение „Боец“ и дори Людмил Недев, който стана известен с протестите на хората с увреждания пред парламента и скандала си с депутатката от ГЕРБ Десислава Радева. Недоволните от съдебната система тръгнаха по бул. „Витоша“ и се спряха пред Съдебната палата, където поискаха свобода за Иванчева и подсъдимата заедно с нея зам.-кметица на „Младост“ Биляна Петрова. Надъхваха се с реч на Лозан Панов и се обявиха в негова защита, но не стана ясно дали са го питали има ли нужда от такава. Движението в центъра на София остана отворено.

 

Хакери

„Монитор“:

Хакери удариха сайтовете на институции у нас

Хакери блокираха сайтовете на Министерството на правосъдието, на Министерството на икономиката и на Народното събрание за часове, съобщи Нова телевизия.

В последователни мейли до национални телевизии група, представяща се като АНАРХИСТИТЕ, съобщи предварително, че ще блокира интернет страниците на правосъдното министерство, парламента, а след това и на икономическото „като поздрав към (министър – б.р.) Емил Караниколов“.

Първата заплаха беше към сайта на БСП, но той остана достъпен, предаде bTV.

„Здравейте, липсвахме ли ви? Днес от 14:30 ч. ще ударим сайта на БСП, отново! Г-жо Радева, купихте ли си рокля? #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ“, предупреждават хакерите.

 

Патриоти.

„24 часа“:

Джамбазки: „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите

Когато направихме коалицията, си говорехме, че трябва да избегнем това, което се случи с Реформаторския блок. Надминахме ги по безсмислени скандали, но продължаваме да създаваме смислени за държавата неща. Това каза Ангел Джамбазки от ВМРО в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според Джамбазки темата за българите в чужбина е сред най-болните за патриотите. По думите му грешките в поведението трябва да се поправят час по-скоро.

 

„Алабин“.

„Монитор“:

Адвокат по делото „Алабин“: След 3 г. процесът ще бъде прекратен по давност

Присъдата, която постанови СГС по делото „Алабин“, ме изненада – по делото имаше доказателства, които сочеха към виновно поведение на подсъдимите.

Това каза адв. Eмил Милев – защитник на семейството на загиналата Петрина Христова – в сутрешния блок на bTV. Той добави, че майката на Петрина се е простила с илюзията, че може да очаква някакво правосъдие от държавата.

„Имам над 30 подадени жалби по това дело, каза Милев. – Местопроизшествието трябваше да бъде запазено“, допълни адвокатът.

„Не мога да кажа кога свидетелят по делото Николай Александров казва истината. Веднъж е разпитван от разследващите органи, един път разпитван от съдия във фазата на досъдебното производство, разпитан е в съдебното заседание. Сега съдът трябва да прецени кои показания да кредитира, съдът трябва да приеме дали Александров е излъгал в досъдебната или в съдебната фаза. Той е казал факти, които трудно могат да бъдат опровергани от останалите доказателства по делото. Явно с оправдателната присъда съдът е приел, че Александров е излъгал в досъдебната фаза. За това наказанието е 5 години лишаване от свобода“, каза Милев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук