Четирима министри на парламентарен контрол

0
106

Само четирима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната излиза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която ще отговаря на два въпроса – за проблемите с електрозахранването в населените места от община Брегово и за сключения договор за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в местността иглика „Иглика“, разположена в землището на общините Болярово и Елхово.

Веднага след нея на депутатски въпрос ще отговаря министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, който ще трябва да даде информация за предприетите действия за нормалното провеждане на парламентарните избори, насрочени за 4 април.

За изграждане на магистрала „Черно море“, втори тори мост над Варненското езеро, както и за лошото качество на питейната вода във водопреносната мрежа на с. Брестовица, община Родопи, пред депутатите ще говори министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Последен на трибуната ще излезе министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Въпросите, адресирани до него, са два и са свързани с участието на България в европейската инициатива за осигуряване на европейски технологичен суверенитет, както и с покритието на мрежите за предоставяне на мобилни услуги. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук