Четирима станаха депутатите, които се отказват от имунитета си

0
13183

Още двама народни представители се отказват от имунитета си заради вчерашния иск на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на 6 депутати. Към председателя на НС Цвета Караянчева официално заявление за отказ от имунитет са подали депутатите Георги Михайлов от БСП и Пламен Христов от групата на „Воля“, информира БНР, позовавайки се на информация от пресцентъра на парламента.

Освен тях от имунитета си се отказват още Елена Йончева от БСП и Борис Кърчев от ГЕРБ.

Така депутатите, които дават съгласието си за сваляне на имунитета си станаха четирима.

От специалната си защита към момента не са се отказали лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и Кръстина Таскова, пак от „Воля“.

Припомняме, че на 8 ноември, четвъртък, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на 6 народни представители. Става въпрос за лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, депутатите от „Воля“ Кръстина Таскова и Пламен Христов, депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов, както и народният представител от ГЕРБ Борис Кърчев.

Главният прокурор иска имунитетите на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов заради обвинения за изнудване.

Цацаров иска имунитета на Йончева (БСП) за пране на пари в особено големи размери, а на Михайлов (БСП) – за причиняване на умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори.

Имунитетът на гербера Кърчев пък се търси заради избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук