Човек на Каракачанов организира протестите в Петрич – лидер на ВМРО в града блокираха “ Кулата “ в яки мъжаги от ултрасите на Левски „( СНИМКИ)

0
5324

Скандален сигнал до ПИК подаде гражданин от Петрич протестите в града и блокирането на ГКПП „Кулата“ за повече от 5 часа в неделя. Оказва се, че зад организацията на незаконната блокада стои местен лидер на младежите от партията на коалиционния партньор в управляващата коалиция ВМРО на Красимир Каракачанов. Става дума за популярния в града юрист Велик Гогов, който е спряган и за кандидат кмет в града на идващите местни избори от листата на войводите.

„Гражданският протест, който бе организиран в Петрич на 11 ноември, неделя се превърна политически. Казваше се, че няма да има политически лица, но накрая се оказа съвсем друго. Организаторът на събитието и човекът, който говореше по микрофона е кандидатът за кмет на ВМРО-Петрич Велик Гогов, а сред хората на протеста имаше и много членове от неговата партия.

Стоян Божинов, който е съветник от ВМРО в петричкия мини парламент има бензиностанция на входа на село Първомай, а на протеста бе жена му и членове на семейството им.

Освен членове и симпатизанти на ВМРО имаше и скандални лица като бившият главен секретар на Община Петрич – Туфчо Сандакчиев и приближени до него“, пише до ПИК гражданин на Петрич.

Проверка на медията ни показва, че Велик Гогов е именно главният организатор на блокадата и това става ясно от няколко клипа във фейсбук, снимани на живо в неделя от самите окупатори. На тях се вижда как човекът на ВМРО нахъсва близо 100 млади и яки мъже, облечени в анцузи и с качулки, които се заканват да не пропуснат никой да мине границата и да стоят всеки ден там.

Като пръв бунтар, грабнал микрофона, Гогов бе и човекът, който направи опит да укроти протестиращите с призив след 7 часовата блокада да си тръгнат, което го превърна в лидер на протеста.

Справка във фейсбука на Гогов, който е завършил право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград показва, че той има и стабилна агитка от фенове на „Левски“ в града, чиято ултрас група се казва „Петрич бойз“.

В първото видео, заснето от самите протестиращи на живо във фейсбук след 16-а минута въпросният Велик Гогов нахъсва с мегафон събраните за два дни по негови признания момчета в анцузи да блокират границата./pik.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук