Шокиращи показания на Станислав, убил, нарязал и сварил 4-годишната си дъщеричка Ани

0
1219

Ужасните спомени от убийството на 4-годишната Ани Борисова в гръцката столица Атина преди четири години се съживиха днес по време на продължаващия процес относно хладнокръвното убийство на малкото дете, съобщи в. „Труд“.

Малкото момиченце бе убито от собствения си баща – 30-годишният сега Станислав Бакърджиев през април 2014 г.  Мъжът разчленил тялото на Ани и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет около централния район в Атина, в който живее в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

При разследването бил открит отпечатък от пръста на приятел на бащата – Назиф Ахмедов върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на Ани от стените, пода и мебелите. Двамата мъже бяха обвинени за предумишлено убийство, гавра с мъртъв и използване на оръжие.

През 2015 г. съдът в Атина призна Станислав Бакърджиев и Назиф Ахмедов за виновни, като постанови, че са извършили жестокото убийство на момиченцето, осъзнавайки какво извършват. Двамата мъже получиха доживотни присъди. Майката на Ани – Димитрина Борисова, пък бе осъдена условно на 6 години затвор за излагане на опасност на живота на малко дете. Жената има забрана за напускане на страната през този период и на всяко 5-о число от месеца да се подписва в полицията.

Подсъдимите обаче обжалваха присъдите си през Апелативния гръцки съд. По време на делото днес дядото и бабата на убитото момиченце свидетелстваха, че са научили за изчезването на Ани от майката на детето, а за убийството по телевизията. Те обаче не знаели, че бащата Станислав Бакърджиев е употребявал наркотици.

Шокиращи бяха самопризнанията на бащата, който заяви, че не е убил детето, но е нарязал трупчето. Неговият адвокат заяви, че ще поиска да бъде преквалифицирано обвинението от „убийство в спокойно психическо състояние“ в „смъртоносна екзекуция на непълнолетно“.

Делото бе прекъснато и продължава на 6 декември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук