Шофьори бесни заради асфалтиране върху снега

0
4177
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Асфалтиране върху паднал сняг предизвика скандал в ловешкото село Гложене. Това показва клип, изпратен от зрител на Би Ти Ви.

На клипа са заснети пререкания на висок тон между шофьор и служители на строителната фирма „Трейс„, като вербалният сблъсък заради блокирания път и недопустимия строителен процес върху него почти прераства до физическа саморазправа.

„Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор“, разказа гражданинът Данчо Славков, заснет на клипа. По думите му, строителите се държали „малко нагло„.

„Ситуацията беше много форсмажорна“, твърди пък отговорният за асфалтирането в снега инж. Венцислав Дилков.

По думите му, вчера сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента, след което завалял сняг.

Дилков напълно разбирал, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента, може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят „с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме“.

Инженерът беше категоричен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че „Трейс“ са разчитали на липса на контрол в неделния ден. „Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата“, увери той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук