Шофьор, возил 10 деца, загина на волана

0
4657

Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта на шофьор на училищен автобус. Инцидентът е станал в понеделник в Кюстендил, съобщи bTV.

Докато превозва 10 деца водачът вероятно усеща, че му прилошава и натиска ръчната спирачка. Автобусът се удря в ограда в село Слокощица. В него са пътували 10 деца, които не са пострадали при инцидента. По машината няма значими материални щети.

По информация на Дарик предстои аутопсия да установи ясната причина за смъртта на 54-годишния мъж. Пристигналите медици са реанимирали шофьора с надежда да го върнат към живота, обясни директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Собственикът на дома, в чиято ограда е спрял автобуса, е извежда децата. Те са били в шок. Мъжът и съседа му се опитват да окажат първа помощ на шофьора. Съпругата му подава сигнал на телефон 112 и на място пристигат 2 линейки и полицейски автомобил, но мъжът почива на място.

Шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота сиТой е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за „да убие скоростта“ на автобуса и да спаси децата.

Автобусът е превозвал деца след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село.

По случая са назначени няколко експертизи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук