Австрийски турист удари камериерка в Златни пясъци

0
3493

Австрийски турист е ударил камериерка в к.к. „Златни пясъци“, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Случката станала на 13 август, понеделник.

33-годишният турист е отседнал в хотел в комплекса. Около 10 часа сутринтамъжът започнал да извършва непристойни действия – имал е провокативно и агресивно поведение в коридора на хотела.

Мъжът започнал да крещи на служители от персонала и ударил по врата 51-годишна камериерка.

След сигнал към полицията мъжът е задържан за срок до 24 часа. Спрямо него е съставен акт за дребно хулиганство.

Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. В хода на съдебно заседание спрямо туриста е наложена глоба.

Информационна агенция „Дейли прес“ припомня случай за упражнена на агресия спрямо камериерка от миналата 2017 година. Случаят придоби широк обществен отзвук и стигна до съдебна зала.

Инцидентът стана в началото на месец юни 2017 година. Тогава шведският турист Ралф Сундберг изрита в главата камериерка в хотел в комплекса „Слънчев бряг“.

Действията на туриста бяха определени като деяние, извършено с изключителна дързост и хладнокръвие. Случаят беше заснет и разпространен от видеоклип, освидетелстващ деянието на чужденеца.

Туристът прекара известно време в зад решетките, след което беше пуснат под домашен арест.

На 26 септември 2017 г. Районният съд в Несебър определи наказание глоба в размер 4 500 лева спрямо шведския турист. Сундберг беше признат за виновен за нападението над камериерката Диана Петкова в хотел в „Слънчев бряг“. Делото обаче беше гледано по специален ред, който освободи подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук