Адвокатът на Асен, който уби жена на бул. „6 септември”: Позволете на момчето да завърши ВИДЕО

0
3434
Оставиха в ареста 19-годишнният Гюрганчев, въпреки обещанието му, че няма да се укрие

„Госпожо Председател, дайте шанс на това дете да завърши средното си образование. Той вече изпусна матурите, но поне може да се яви на поправителния изпит през септември”, заяви в съдебна зала адвокатът на Асен Гюрганчев Константин Давчев. Пловдивският Окръжен съд гледа мярката на 19-годишния младеж, който прегази и уби  61-годишната пловдивчанка Бонка Куманова на булевард „6 септември”.

В момента Асен е с постоянен арест, но иска по-лека мярка, за да може да се яви на матурите. Според адвоката  няма никаква опасност младежът да се укрие.

„Ако той искаше да избяга, полицаите нямаше да го намерят в дома му на следващия ден.  Той щеше да е някъде зад граница”, коментира Давчев.

Прокурорът Атанас Янков смята, че опасността Асен да избяга съвсем не е имагинерна, тъй като младежът не само е напуснал мястото на инцидента, без да окаже помощ, а дори се е опитал да заличи следите от удар по колата.

Адвокатът го контрира с тезата, че ученикът е направил това заради своята наивност и уплаха, както и да не разбера баща му.  Янков напомни ежедневните произшествия, които стават по пътищата и заяви, че една промяна на мярката би се отразила негативно върху превенцията на катастрофите.

Единствените думи на обвиняемият бяха, че искрено съжалява и се надява на по-лека мярка. Членът, по който е обвинен младежът, предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Съдията Веселина Печилкова обаче не се съгласи с тезата на защитата и остави 19-годишният младеж зад решетките.  По думите й е Асен е взел прекалено скоро книжка, за да е забравил какво се прави след ПТП. По време на мярката стана ясно, че той се е движил с 67 км/ч според автотехническата експертиза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук