Адска жега, но и опасно време сковават България КАРТА

0
94

Синоптиците обявиха жълт код за силен вятър в 12 области

Слънчево ще бъде времето и днес, а температурите още ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, в София – около 28°. Ще духа слаб, северозападен вятър, в източните райони и по Черноморието – югозападен вятър.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността временно ще се увеличи и на отделни места, сутринта в Северозападна България, а около и след обяд в южните и източните райони ще превали. На отделни места ще има и гръмотевици.

Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 24° и 29°, в крайните югозападни райони малко по-високи, в София около 24°.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до временно силен.

За неделя е обявен жълт код за силен вятър в 12 области. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

По Черноморието вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, но след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали.

Максималните температури ще са в широки граници, между 21 и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Ветровито време и в планините. Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, а в Родопите ще има условия и за гръмотевици.

Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще са от 13° на Алеко до 22° в Банско.

През следващите дни се очаква слабо захлаждане. Ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици, във вторник.

В средата на седмицата температурите ще тръгнат нагоре и в четвъртък дневните в Западна и Южна България ще достигат 32-34°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук