Актуална анкета: Проф. Габровски смая българите, ето защо

0
188

Близо 60% от анкетираните одобряват избора на неврохирурга за премиер и са категорични, че цялото правителство трябва да е с хора като него, за да оправи съсипията след шарлатаните

На 5 декември този месец всички политически анализатори, а и хората, наблюдаващи политическата обстановка у нас, останаха много изненадани от хода на ГЕРБ. При президента Румен Радев като кандидат-премиер на партията отиде неврохирургът проф. Николай Габровски.

Седмица по-късно – на 12 декември той върна папката с изпълнен мандат и така на 14 декември – сряда, Народното събрание (НС) гласува кабинета „Габровски“. БЛИЦ припомня, че след инфарктни дебати първият опит за съставяне на редовно правителство на България не мина.

 

И докато горещата политическа седмица течеше с пълна сила от БЛИЦ решихме да попитаме читателите си „Одобрявате ли избора на проф. Николай Габровски за кандидат за премиер?“.

Резултатите бяха категорични. 46.06% от читателите на БЛИЦ отговориха с „Да“. На противоположното мнение бяха 27.64%.

Цялото правителство трябва да е с хора като него, за да оправи съсипията след шарлатаните“ – това бе мнението на 12.39% от читателите на БЛИЦ.

11.88% от анкетираните заявиха, че според рях „ГЕРБ посяга към властта, прикривайки се зад експерти“.

Едва 2.04% от читателите на БЛИЦ казаха, че нямат мнение.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук