Акция: Да купим четкоухо прасенце за Столичния зоопарк

0
1900

Ръчно изрисувано щраусово яйце ще получи всеки, който дари повече от 100 лева в кампанията на Столичната зоологическа градина за закупуване на женско четкоухо прасе.

Зоопаркът е решил да проведе кампанията чрез сайта www.platformata.bg, за да може средствата да се съберат както бързо, така и по възможно най-прозрачния начин, заяви директорът арх. Добромир Бориславов.

Крайният срок е 13 април. В края на март пристигнаха две мъжки четкоухи прасета, но зоологическата градина се надява да събере сумата от 3000 лева за женска, за да създаде семейство и група от този екзотичен и рядък вид.

Мъжките четкоухи прасета, които вече обитават Столичния зоопарк ще бъдат показани за пръв път на посетители на 7 април, каза арх. Бориславов и добави, че ще има и специален Великденски кът.

„Той ще даде възможност на всички наши приятели да дойдат и да видят  зайчета, които ще се разхождат свободно в една оградена площадка и точно на мястото ще бъдат показани и изрисуваните щраусови яйца. Ще могат да видят и мини прасенцето Джорди – един от нашите любимци, както и бели магарета. Идеята ни е да покажем за първи път и четкоухите прасета“, обясни директорът.

Новите обитатели на зоопарка все още се аклиматизират след дългия път и вероятно ще останат затворени за още около седмица след съботния им дебют. Четкоухите прасета се срещат в Африка и са включени в Червения списък на Международния съюз за защита на природата. Живеят в области около реки и блата и са отлични плувци.

четкоухо прасе
 

Добромир Бориславов се надява да се съберат средства за женско четкоухо прасе, за да създаде семейство и група. Редките животни биха могли да се разменят за нови екзотични видове за колекцията на зоопарка.

Хората дарили над 100 лева ще получат ръчно изрисувано щраусово яйце. Миналата година в зоопарка са събрали около 50 яйца. 40 от тях са дренирани и изрисувани за дарителската кампания.

/бгнес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук