Албена Вулева: Ваня Червенкова се изхранва от съдилища

0
1206

„Голямата уста” Албена Вулева е известна със своята болезнена откровеност, поднесена винаги по оригинален начин. Потърсихме водещата на несъществуващото вече предаване „Сигнално жълто”, за да направи кратък анализ на рейтинговите „Биг брадър” и „ВИП брадър” специално за народното издание.



12_Albena3.jpg– Албена, как ви се сториха риалити форматите през 2015 г.? Имаше ли нещо, което привлече интереса ви?

– Ако говорим за „Биг брадър”, мисля, че България опорочи самата идея за риалити на този формат, чрез твърде явните, макар и нескопосани и неудачни сценарни намеси, опити за режисиране и създаване на изкуствена интрига. Това далеч не остана скрито от зрителя.

Мисля, че за родината ни това предаване на този етап се е изчерпало и трябва една сериозна почивка от него. И, разбира се, тотално нов подход, който да върне формата в нормалното му русло на риалити, което да проследява действително случващите се ситуации, а не да задоволява нечии амбиции да снима сериал. Да се научи родният продуцент да не бърка жанровете!

– Най-коментираният участник от „ВИП брадър” е Луна. Бихте ли застанали зад желанието й да става президент на България?
– Луна не я намирам за коментиран участник изобщо. Този сезон даде къде по-интересни теми за обсъждане от болестните изяви на една жена, която очевидно е преживяла сериозна житейско-психологическа травма. Желанието й да стане президент, макар и да не изглежда чак толкова налудничаво, колкото в действителност е, на фона на сега действащия ни държавен глава, все пак трябва да се обсъжда единствено през призмата на психиатричното здраве. Тук дори чувството за хумор не помага.

– Преслава и Гъмов успяха ли да ви трогнат с театъра, който разиграха?
– Преслава успя да ме трогне със способността си да бъде така незабележима и да се слива

като хамелеон върху родопско одеяло

с всяка среда и компания – нито я чухме, нито видяхме, нищо, че я върнаха в играта около стотина пъти. А рекламната кампания, която й бе подсигурена, задмина дори емблематичните коледни кампании на „Кока-кола”. Гъмов, в този театър, чисто професионално, като артист не ме накара да му повярвам. Той откъдето изпълзя, там и ще впълзи обратно, формата няма да му е от полза, нито саможертвата на „интелектуалеца” за единия насъщен да се „продаде” на чалгата, ще му помогне.

– Макар този сезон да се смята за най-добронамереният, не липсваха и скандали от „Ритон” и Кичка Бодурова. Какво не им достига на тези хора, че стигнаха до махленски език?
– Не са стигали до махленски език и въобще това бяха едни от най-естествените и нормални хора, с адекватни, човешки реакции и поведение. Не съществуват такива човешки взаимоотношения без търкания, пререкания и по-остри думи. Това там са живи хора, не ангели поднебесни с бели, пухкави крилца. И езикът не следва да бъде академичен в ежедневието, което именно трябва да ни показва шоу от такъв тип.

– Съгласна ли сте с избрания за победител Джино?
– Не съм съгласна с участието на Джино въобще във версията „ВИП брадър”. Това все пак не е предаването „България търси талант”, за да набутват там всеки, който им потропа на вратата. Отново призовавам сценаристи и продуценти да не бъркат жанрове и предавания. Оттук насетне обявяването му за победител е без коментар.

– Как стои въпросът при „Ол старс” и победата на ДесиСлава? Имахте ли фаворит там?
– Може би точно тя беше моят фаворит. Смятам, че игра честно, откровено показа себе си без маска и без грим, както се казва. Единствена тя не излъчваше озлобление, болни амбиции, неудовлетвореност, недоказаност, фалш и продажност в името на било то изграждане на свой фалшив образ или подкрепяне на този, който „продаваш” в обществото от години. Естествен, положителен играч – радвам се, че точно тя спечели.

– Ваня Червенкова и Евгени Минчев позираха ли за пред камерите?
– Доколкото си спомням, едната щеше да съди другия, уж. Или вече го била съдила. Аз конфликт не видях между тях. Сега къде е театърът не зная – дали пред камерите или в съда. Червенкова се изхранава финансово и емоционално от съд – тя с това живее. Очевидно обидите, заради които се съди нескончаемо, не са реално изживявани от нея, защото видяхме, че хич не държи обида в душата си на хората, които са й казали истините за нелицеприятната й същност в очите. Явно целта й е само да си навре някак си жалбите из съдилищата, да се чувства ангажирана с нещо. Минчев е всепрощаващ очевидно. Или

Евгени иска да си пазарува нещо с отстъпка

от тази жадна за слава и медийни изяви търговка. Във всеки случай презирам такъв род фалш и безпринципност в човешките отношения.


Не съм имала покана за постоянен коментатор в „Биг брадър”, иначе редовно получавах покани за конкретни издания на шоуто, но ги отклонявах. От коментаторите им, Жени Калканджиева, Иван Ласки, Антония Петрова и Кали, смятам всичките, изключвайки Кали, се справиха добре и даваха адекватни оценки и мнения. За мястото на Кали можеше да има по-удачен избор, не може да очакваме от представител на чалгата мъдри изводи и оригинални изказвания, нали така!

Конкурентното шоу, „Фермата”, не го гледах, но като разбирах кои са коментирали – Мартин Карбовски, Маргарита Михнева и Любо Кулезич – и, Слава Богу! Нима тези напъващите се да пръднат като сериозни журналисти са се осрали дотам, че да коментират риалити формати?! Каква жалка картинка. Смятам,че следваща и последна стъпка в кариерите им ще бъде цирковата арена, където да се изявят като клоуни – разбирам вече са репетирали затам, пробвали са се в ролята на посмешище!


– Албена, какво се случи с предаването ви по „Евроком”? Уморихте ли се от прожекторите вече?
– Не, аз не мога да се уморя от прожекторите, защото те светят за мен. Съдба, винаги съм в светлината им. „Евроком” уви, ще бъдат пратени на съд, поради това, че силно задлъжняха към мен, заради което именно и няма как да получават повече моя продукция. Та те още не са се разплатили за това, което са излъчвали! Ще се наложи позорно да бъдат осъдени, защото някои хора разбират само от тояга особено, ако са провинциални парвенюта, каквито нерядко се завъртат в медийните среди.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ


Двете водят война пред Темида

Ваня Червенкова съди Албена Вулева, като по делото вече минаха две заседания. Повод бизнесдамата да привика водещата пред Темида, стана обидната й квалификация „тя е същата свиня”, изречена от Вулева по повод ударното отслабване на Ваня. Двете водят война още от предпоследния „ВИП брадър” и оттогава не спират да се обиждат с повод и без повод.

Второто заседание по делото съвпадна с участието на Червенкова в „Ол Старс”. Както самата тя призна пред „ШОУ” в миналия брой, че е договорила присъствието си в съдебната зала с продуцентите на Големия брат, но по свое желание е напуснала Къщата, за да е солидарна с останалите си съквартиранти./Блиц,Шоу

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук