Алексей Петров най-накрая проговори за арестуваните атентатори! Работата е много по-дебела!

0
1328

Тези, които стреляха с РПГ-то, са жертва на поръчителите. Това каза бившият съветник в ДАНС Алексей Петров преди началото на поредното заседание по делото „Октопод“ по повод разкритите четирима украинци, които са извършили и организирали атентата срещу него на 29 октомври.

Според Петров това, че медиите не са създали шум около разследването, е помогнало, пише 24 часа.“Прословутият български песимизъм беше връхлетян от приятна изненада на разкритията на полицията. Това е знак за сериозен професионализъм и потенциал. Това е стимул за служителите в правосъдната система и сигнал за сериозен международен авторитет и респект срещу престъпния свят“, похвали Петров разследващите.

„Това не е филм, това е реалността, колкото и банално да ви се струва“, каза още той. Според него нямало никакво значение кои са извършителите. От думите му се разбра, че МВР имат информация за мотива, но не бивало да се вдига шум, за да се довърши разследването докрай. Той каза още, че прокуратурата е квалифицирала атентата като безкрайно професионален. Петров умишлено се дистанцира от разследването като е съдействал, разказвайки какво е правил през последните 20 години.

По повод на наградата от 100 000 долара за информация за нападателите, каза, че самата награда в класическия вариант не е дадена, но са давани възнаграждения за информация включително и по други случаи.

Алексей Петров и още четирима са повече от 5 години подсъдими по така нареченото дело „Октопод“ за рекет. Той започна преди месеци отново в Специализирания съд след уволнението на съдийката Румяна Ченалова, която повече от 3 години го гледа в Софийския градски съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук