Ало, Ало, бТВ! Кой ви диктува гостите?

0
1298

бТВ усилено върви към банкрут, от който няма да могат да я спасят и милиардите, откраднати от банкера-беглец Цветан Василев. Посред лято, телевизията, която преди години се гордееше с това, че представя “всички гледни точки”, окончателно започна да се превръща в поръчкова кабеларка на олигархичния кръг “Капитал” и фараона, укриващ се от правосъдието в Белград.

Както специализираната прокуратура правилно прогнозира, усилено вървят опити за “смачкването” на обвинителния акт за източването на Цветан Василев и компания. Оказва се, че основен двигател на пропагандата в защита на банкера-беглец не са толкова поръчковите издания на неколцина родни олигарси, а директно кабеларката бТВ. Преди десетина дни, в студиото на “баджак” журналистиката в бТВ, се яви “бялата якичка със затворническо райе” Иво Прокопиев, който, не трябва да забравяме, е на свобода с мярка за неотклонение, за да обяснява обвиненията на прокуратурата срещу Цветан Василев и компания. Този петък в бТВ трибуна получават провалените проксита на олигарха – неуспелият като адвокат, като министър, като партиен вожд Христо Иванов – Пинокио и Николай Стайков, по прякор „Презерватива“, който пък е бивш служител на една от медиите-бухалки на Прокопиев.

Какво правят Прокопиев, Иванов и Стайков, освен да разпространяват “опорни точки”, с които обслужват интереса на източилия 3,5 млрд. от КТБ неин мажоритарен собственик Цветан Василев. Всъщност, Прокопиев, Иванов и Стайков са нещо като “публични лобисти” на фараона, чиято финансова пирамида причини щети на бюджета в размер на 5 млрд. лв.   Христо Иванов бТВ Новините пък още в четвъртък вечер не пропуснаха да покажат как няколко проксита на олигархията от цели пет капитулирали партийки, три от които пряко и косвено свързани с олигархичния кръг “Капитал”, една на директно командване от Драгалевския могул и една на подсъдимия бивш министър на отбраната Николай Ненчев. Та, всички тези марионетки искат от президента вето, защото не трябвало борбата с корупцията да се преследва от специализирани прокуратура и съд. Да, ама не, президентът вече подписа указа за влизане в сила на НПК и след три месеца кукловодите ви ще бъдат на подсъдимата скамейка пред Специализирания наказателен съд, освен ако преди това не са избягали в далечна Азия. В четвъртък, също толкова нелеп опит да се включи по темата, направи и близкият на олигарха Прокопиев някогашен прецедент, пардон “президент” Росен Плевнелиев.

И той с “абонамент” в бТВ. Ало, ало, бТВ, кой ви диктува гостите? Кои са в забранителния списък и кои от събеседниците в публицистичните предавания на фалиралата кабеларка са на абонамент? Ало, ало, бТВ, знаете ли, че българин с швейцарски паспорт преговаря за покупката на телевизията ви, а парите са точно от фалиралата КТБ? Ало, ало, бТВ, нима очаквате, че всички са забравили кой даде лиценз на кабеларката – Иван Костов, чиято фамилия се оказа с тлъсти хонорари от Цветан Василев и преференциални лихвички от КТБ. И последно, поиска ли банкерът-беглец от наскоро назначеното си в бТВ протеже с инициалите А.И. отново да поканите неговите адвокати? Та, нали именно пред кабеларката бТВ се появиха “ексклузивно”, за да обясняват колко “невинен” бил Цветан Василев пълномощниците му.

Ало, ало, бТВ, кой ви диктува гостите?/блиц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук