АЛО, УПРАВЛЯВАЩИТЕ… Абсурд: Как и защо здравните власти спряха инвитро процедурите! Разтърсваща история за мечтата да станеш майка!

0
36908

Центърът за асистирана репродукция бави сключването на договори с лечебните заведения. По този начин лекарите не могат да извършат финансираните инвитро процедури, а пациентите чакат вече два месеца, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Единствената възможност за Ани, пожелала да остане анонимна, да стане майка е инвитро процедура. Кандидатствала е за финансиране в Центъра за асистирана репродукция. Оттам получава одобрение в края на 2017 г., съобщи БТВ.

Насрочват процедурата за края на януари, но тя така и не се извършва. Докато няма сключен договор между лечебното заведение и Центъра, лекарите не могат да извършват манипулацията.

Д-р Николай Попов е лекарят, следил състоянието на Ани. Казва, че лекарите се явяват като буфер и обясняват ситуацията на пациентите си.

Според клауза в договора между центъра и лечебните заведения обаче става ясно, че дори и при липса на договор, болницата е длъжна да извърши процедурата на вече одобрена пациентка, каквато е Ани.

Забавянето на договорите е заради проверки на Здравното министерство. До няколко дни те ще станат факт, увериха експертите.

Заглавието на статията е на Информационна агенция „Дейли Прес“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук