Американски съд даде на клошар от Ловеч 27 хил. долара наследство от сестрите Ан и Мери Петров

0
701

Наследството на сестрите българки, починали в Америка, бе разпределено на общо 48 техни роднини. Сумата от 1 360 000 долара търсеше законните си притежатели, след като се оказа, че Ан и Мери Петров не са оставили завещание, предаде Нова тв.

След близо 10 години издирване, съдът разпредели парите между новопоявилите се роднини, повечето от които българи. Един от тях – Иван Хитов, е бездомен клошар. Той живее на улицата в Ловеч от 12 години насам. Научава добрата за него новина от местен журналист.

„Моята мечта е, като получа парите, да си купя гарсониерка или къща в Ловеч, защото имам много животни на вилата – 5 кучета и 2 котки”, споделя Иван.

Той ще получи над 27 хиляди долара от покойната Мери Петров.

Ковчежникът на Община Мадисън в щата Илинойс казва, че досега не са имали такова голямо наследство без завещание.

След близо четири години, съдът разпредели парите. Най-голямата част от парите отиват при наследници в България. Най-солидният чек е за 110 хиляди долара.

Именно той обаче ще стане причина за още съдебни спорове. Нова телевизия научи, че наследникът Николай Недялков от ловешкото село Казачево е починал преди два дни, без да дочака своето наследство.

Мери и по-малката й сестра Ан са дъщери на български имигранти, заминали за САЩ през 1912 г. След пристигането си, семейството се мести в Гранит сити – близо до Сейнт Луис, където многобройните фабрики за стомана предлагат работа.

През годините сестрите живеят с родителите си. Никога не са се омъжвали и нямат деца. Работели като секретарки и често посещавали първата българска църква в Америка – “Света Троица”.

Натрупали богатството си като инвестирали в акции на фармацевтични, петролни и автомобилни компании.

След смъртта на Ан, нейните пари отишли при Мери./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук