Ангелкова завежда дело срещу бившия си заместник Бранимир Ботев

0
4202

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело за клевета срещу бившия си заместник Бранимир Ботев.

Повод за нейното изявление в социалната мрежа Фейсбук, е информацията от Ботев, че в четвъртък вечерта маскирани се опитали да нахлуят в дома му, но по случайност били осветени и след като прескочили оградата се върнали назад.

Инцидентът е станал в Евксиноград, близо до правителствената резиденция. Пред същата телевизия Ботев бе категоричен, че става дума за сплашване и припомни свое интервю от преди три дни, в което критикува сегашното управление на министерството на туризма, че оставя индустрията в ръцете на мутрите.

Ангелкова обясни, че предвижда да заведе дело, защото: „се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния„.

„Завеждам дело за клевета заради опитите за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени“, пише тя.

Пред журналисти по-късно тя обяснява, че реагирала забавно на ужаса, за който разказа Ботев.

„Чудя се да се смея ли… изключително забавно реагирах сутринта, защото реших наистина, че може би е първи април, обаче сме август месец. И е изключително нелепо да се говорят такива меко казано абсурдни твърдения в ефир и това да създава някакви внушения, които сами по себе си граничат със здравия разум“, коментира по-късно пред журналисти Ангелкова, цитирана от bTV.

Припомняме, че Ботев беше част от нейния екип до началото на 2015 г. като назначение на Патриотичния фронт. Преди това той беше в кабинетите „Орешарски“ и „Близнашки“. Ангелкова беше в конфликт с този свой заместник министър още от началото. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

Срещу Бранимир Ботев имаше подписана декларация от 18 сдружения в туризма, които го обвиняваха за спрени евро пари. На негово място бе назначена Ирена Георгиева. Тя е била председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents`and Tour Operators`Associations).

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук