Ангел Джамбазки се развихри, готви се да удари свиреп шамар на

0
1267

Вие разбирате ли като ви говори жител на град Трън без да ви се превежда? Е, точно така и аз разбирам македонски. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Историята има своята логика. Не можем да бъдем удовлетворени, че изкуствени прегради с Македония се събарят, възвръщат се нормалните отношения и хората се побратимяват. Въпросът за църквата е сложен. Ние искаме разговорът да бъде проведен повече в политическата тема. Искам българските свещеници да осъзнаят огромната историческа отговорност, която носят“, каза той.

„Важно е да се знае чий интерес преследваме. Сръбският и гръцкият интерес по темата не ме интересуват. През 1912 година те забиват нож в нашия гръб. В понеделник има направена организация от български общественици мълчаливо бдение. Само с присъствие искаме да призове членовете на светия синод за много мъдрост и да поемат подадената братска ръка. Няма нужда да се съобразяваме с гърци и сърби и тяхното влияние в България. Гръцката църква наистина има много голямо влияние в България“, добави Джамбазки.

Ще поискаме спешна резолюция и обсъждане в зала. Това е най-тежкият шамар, който може да се получи в залата на парламент, особено на европейския. Това беше провокация и политическа наглост – да арестуваш лекари“, заяви патриотът.

Според Джамбазки на Балканите най-войнстващо е православието на сърбите, които вършели за това дори престъпления. „Госпожа Йончева не е ли чувала за цветна фотография? Преди дни тя показа черно бяла снимка, която може да е от кошарата на нейния двор, а не от оградата по границата, както твърди.

Госпожа Йончева ще води тази политическа битка, има право. Ще показва и още снимки от кокошарника. Ако мен питате оградата по границата трябва да е 5 реда, с подлива тел, с ров и крокодили вътре“, това заяви Джамбазки.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук