Ангел Найденов: Военните на границата не са пъдари и няма да носят геги

0
1349

Военните на границата не са горска стража или пъдари, няма да носят геги, естествено, че ще бъдат с оръжие. Това заяви в сутрешния блок на бТВ бившият военен министър Ангел Найденов, след като вчера депутатите единодушно приеха на второ четене армията да пази границата ни от имигранти.

По думите на Найденов обаче са дадени прекалено много пари за тази ограда, както стана ясно – 100 млн. лв.

„За съжаление, защото са дадени максимален брой средства, а за момента няма резултат“, обясни той. 1 млн. на един линеен километър излиза цената на сегашното защитно съоръжение. За справка за малко повече от 4 месеца правителството на Пламен Орешарски изгради 30 км за 250 000 лева, поясни Ангел Найденов.

Виждаме, че под натиска на миграционните вълни, се предприемат такива мерки не само в България, отбеляза бившият военен министър. За мен няма никакво съмнение, че военнослужещите трябва да са под командването на министъра на отбраната. Освен това военнослужещите трябва да бъдат с личното си оръжие, категоричен бе той.

По думите му рисковете са от неправомерна употреба на сила и от неправомерна употреба на оръжие. Помолен да даде оценка за военния министър, Найденов отговори: „Можете ли да ми я спестите?“. Отново помолен да каже, той каза: „Да кажем така – негативна“./24 ЧАСА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук