Англия вече иска по 3 теста от пристигащи

0
83

Англия въвежда още два задължителни теста за коронавирус за пристигащи в страната от понеделник, които ще се правят на втория и осмия ден от задължителната 10-дневна карантина. Освен това запазва и изискването всеки влизащ в Обединеното кралство да представи отрицателен тест, извършен до 72 часа преди началото на пътуването му.

Здравният министър Мат Ханкок обясни, че това допълнително ниво на защита е необходимо, за да се намали рискът от внасяне на нови мутации на вируса, които могат да подкопаят ваксинационната кампания. Пристигащите трябва да заявят своите допълнителни два теста на правителствения сайт, докато попълват декларация къде ще карат карантина.

Ханкок не съобщи цена за тази услуга, но един PCR в Англия струва около 120 паунда. Той обаче обяви, че всеки отказал допълнително тестване, го очакват глоби от 1000 паунда за първото нарушение и 2000 – за второто, както и удължаване на карантината до 14 дни.

От понеделник гражданите на Обединеното кралство, които пристигат от 33 държави от Африка, Латинска Америка и Португалия, в които има по-заразни мутации на COVID-19, ще трябва да изтърпят 10-дневната си карантина в посочен от британските власти хотел и да платят за него 1750 паунда.

Чуждите граждани, които са били в тези страни през последните 10 дни, пък въобще нямат право да влизат в Англия. Ако се опитат да го направят, лъжейки в декларациите си за пристигане в страната, ги очаква затвор до 10 г. Самолетите между Острова и 33-те държави от така наречения червен списък са спрени от месец, но медиите разкриват, че продължават да пътуват хора, тъй като сред тях има популярни туристически дестинации. Те заобикалят забраната чрез полети с прекачвания в други страни.

Това принуди властите в Лондон да въведат непопулярната мярка с карантинните хотели, както и глоба от 10 000 паунда за тези, които откажат да се настанят в тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук