Андрей Райчев смаян от това, което направи Корнелия Нинова: Само за 6 месеца тя…

0
1658
„ГЕРБ и БСП са много близки. Те са толкова близо, че ще спечелят на кантар. ГЕРБ в началото са силни, а после падат плавно. БСП е обратното. Преди години дори не мислеха, че ще играе средна партия. Прогнозираха дори разпадането й, края й. Бяха в много лошо положение. Корнелия Нинова взе властта преди горе долу 6 месеца. Вижте какво можеш да направиш за 6 месеца! Те се справиха много смело с въпроса с многото единици – скъса с Първанов, няма нужда от коалиция и не прави компромиси“. Това каза социологът Андрей Райчев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Може да се каже, че БСП, вървейки нагоре, има натиск върху Румен Радев“, коментира Хекимян и попита дали според социолога наистина има натиск върху него и какъв е вариантът БСП да спечелят предстоящите избори.

Райчев обясни казуса по следния начин: „Радев победи Бойко Борисов. Нинова за това го изпрати. Но залогът е много по-голям. Залогът е цялата страна. За да е добър президент, не трябва да му се подсказва какво да прави. Той сам ще се научи да кара колата. А колкото до това какви са шансовете на БСП… Ако Нинова стигне този милион, който десните получиха през 90-те на изборите, то тогава ще говорим за нещо ново“, заключи Райчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук