Анонимна дарителка плати тока на семейство, карало 4 години на свещи

0
819

Жена пожелала анонимност дари 3600 лева и плати лично тока на Джемиле и съпруга й Валентин Ковачев, които заедно с четирите си деца четири години карат на свещи в Неделино.

Семейството от Неделино е без ток от 4 години, заради натрупан дълг към електроразпределителното дружество. Фамилията дължала 3300 лв. Дългът им станал изискуем, след като от Енергото подали иск чрез частен съдебен изпълнител. Борчът бързо набъбнал на 3600 лв., които дарителката платила накуп.

Валентин и Джемиле се радваха наравно с децата на светналия в къщата им ток, след 4 години на свещи.
Валентин и Джемиле се радваха наравно с децата на светналия в къщата им ток, след 4 години на свещи.

Семейството плати 19 лв. за включване и от сряда за първи път има ток. „Искат да ги платим накуп, за да ни пуснат тока, а ние нямаме откъде да платим, ако вземем заем, няма да има с какво да храним децата“, казва Джемиле. Те живеят в нова постройка във фамилен имот на съпруга. През годините ползвали ток през електромера на девера. „Бяхме без работа и аз, и съпругът ми и не можехме да си платим тока и го спряха преди четири години. Спряха и тока на девера, но той поне е ерген“, казва многодетната майка.

Фамилията има три дъщери и син. Най-голямата е Мелинда в 10 клас, Вероника в 7-ми, Камелия в 6-ти и Роберто – в предучилищна възраст. От четири години вечер стоят на свещи и се топлят с печка с дърва. От една година майката работи на постоянен договор в шивашка фирма в село Старцево, а от април т. г. там е започнал работа и бащата. Общите им доходи варират между 600 и 700 лв., като получават и 150 лв. детски./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук