Анонимните заплашиха Турция

0
1003

Хакери от групата Анонимните (Anonymous) обявиха стартирането на мащабна кампания на кибервойна срещу турското правителство. Те обвиниха властите в Анкара в подкрепа на терористичната групировка „Ислямска държава“, предоха руските информационни агенции.

Във видео, публикувано в YouTube, Анонимните обявяват, че Турция подкрепя ИД, защото купува петрол от групировката и приема в болниците си нейните бойци. „Ние няма да приемем факта, че  Ердоган (президентът на Турция), ще продължи да съдейства на ИД“, се казва в посланието.

Според руските агенции, миналата седмица хакерска група е атакувала около 40 хиляди сайта в цял Турция. Агенцията не уточнява името на групата, извършила кибер атаката.

Представител на Анонимните, който прочете обръщението, предупреди, че „ако Турция не спре подкрепата си за ИД, участниците ще продължат да организират атаки срещу турски сървъри, банки, правителствени сайтове и сред атаката по сървърите ще продължат да се целят в летища и военни обекти в южната ни съседка.

Тезата, че Турция търгува с петрол от териториите, контролирани от ИД бе официално съобщена от Кремъл. След инцидента със сваления от Анкара руски самолет, президентът на Русия Владимир Путин обяви, че това е умишлена атака от страна на Турция, целяща точно да прикрие търговските си връзки с ИД.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук