Арестуваният шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков карал вехт голф 4 на 15 години, за да не го заподозрат, че е на хранилка при наркобосовете

0
3011

Арестуваният шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков карал вехт голф 4 на 15 години, за да не го заподозрат, че е на хранилка при наркобосовете, пише „Телеграф“.

„Дойдеше ли време да се плаща ток, вода и парно, Панков започваше да се оплаква, че не знае как ще свърже двата края. Всички го жалеха. Ходеше лятото със сандали и чорапи, за да се види, че няма вкус към по-засуканите дрехи“, коментират антимафиоти от отдела му.

Цветан Панков е ченге от 20 г. Започнал е от столично РПУ, където срещнал бъдещия си подчинен Кирил Ванков. Преди 10 г. двамата отишли в отдел „Наркотици“ в ГДБОП. По оперативни данни започнали да опъват чадъра над наркогрупи още през 2014 г., но доказателства за престъпната им дейност има от 2017 г. насам.

За да не ги заподозрат техните колеги и бандитите, Панков и Ванков играели ролята на доброто и лошото ченге. Винаги Кирил бил лошият, който започвал разработки срещу играчи в наркобизнеса. После Панков се свързвал с тях и им предлагал „да оправи нещата“ срещу солиден рушвет.

Стана ясно, че например от наркобос с прякор Маймуната от Хасково са взимали 50 000 лв. лепта на месец извън останалите рушвети, които им е давал за определени случаи.

Освен това малко преди да стартира операцията по Радо Ланеца и Паяка, шефовете от ГДБОП взели от двамата по 50 бона подкуп, за да ги предупредят. Резултат е, че час преди акцията бандитите са се изпарили. По-късно обаче се появили и свидетелствали срещу корумпетата.

Припомняме, че по същия начин действал и друг наркобос от София – Росен Стъкларя. Той също бил на абонамент при Панков и Ванков, но в един момент разбрал, че те го удрят също срещу заплащане, и също свидетелствал. Именно Стъкларя е човекът, дал 5-те хиляди белязани лева на Панков по време на ареста му.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук