Астроложката Силва Дончева с мрачна прогноза за новия парламент! Ето какво ги очаква Борисов, Сидеров, Нинова, Марешки и Валери Симеонов

0
2016

Учредяването на новия български парламент на 19 април рано сутринта предполага нестабилност, тенденция към постоянни промени и изпитания на устойчивостта. Това прогнозира известната астроложка Силва Дончева пред „Труд“.

Вероятният изгряващ знак ще е Близнаци и това е вече предпоставка за раздвояване, трудно вземане на единодушни решения, постоянно противопоставяне и същевременно добра адаптивност, извъртливост и гъвкавост. Парламентът ще е като въже, което непрестанно се огъва, но трудно ще се скъса. Прогнозата се допълва и от факта, че Меркурий, който управлява Близнаци е ретрограден и изгорен в лъчите на Слънцето. Това също предполага хаос, конфузни ситуации, объркване и неустойчивост. Освен това всички ще се занимават със стари казуси и теми.

Самият Меркурий е в знака Телец и разкрива, че слабостите, неспокойствието и хаосът ще бъдат в областта на законотворчеството относно финансовите, търговските и икономическите отношения. Присъствието на ретроградния Меркурий в първия градус на Телец ще фокусира дейността на парламента върху икономиката, но същевременно ще демонстрира точно там обърканост и неустойчивост, невъзможност да се излезе от стари схеми и положения, създаване на хаос и раздвоения.

Тази тенденция се допълва и от намаляващата Луна, което предполага също сблъскване със стари ситуации и придържане към предишни норми на поведение. Тази позиция на Луната ще увеличи тенденцията за неголяма продължителност на дейността на Народното събрание и вероятно предсрочното му разпускане. В този период и Юпитер, и Сатурн също ще са ретроградни и ще потвърждават занимаването със стари политики и утвърждаване на вече известни и улегнали отношения.

Парламентът категорично ще има добра подкрепа от външни, международни фактори. В това отношение има стабилност и дори авторитет. Ще се потвърждават стари връзки и отношения. Няма да има никаква промяна във външната политика или международното законодателство.

Що се отнася до Бойко Борисов, той е в силни позиции за създаване на коалиции и партньорства. Тази тенденция е от миналата година и ще продължава и през следващата. Той е донякъде свободен да прави каквото желае и да запазва нелош имидж. В този смисъл отхвърлянето на партньорството с Реформаторския блок в предишното правителство, е негова воля и желание, които са реализирани успешно. Сега ще може да има нови съдружия, приятелства и договори. На практика неговото поведение е продиктувано от желанието му да осъществява по-добри и изгодни за него съюзи. В това отношение има зелена светлина.

Друг е въпросът за самото управление. Там нещата не са толкова оптимистични и добри, а направо мрачни. Особено късното лято на 2017 г., още от юли и особено август и септември 2018 г. ще са доста тежки. Ще има неприятни ситуации, свързани с външни, международни фактори. Ще са налице противоречия по договори, това ще се отрази на стабилността на правителството. Това ще е момент на сериозна криза. Ще има промени във властта, вероятно нова коалиция, нови споразумения, ново съдружие, внезапно преконфигуриране на силите.

Способността за изграждане и лавиране в сложната ситуация ще се изразява и с постоянни промени и конфликти. Ще има конфронтация с Патриотичния блок. Най-сложни ще са отношенията с Валери Симеонов. Още в самото начало, през април и май ще има скандали и противоречия. Възможно е разбиване на коалицията. Няма да има разбирателство за външната политика. Възможно е той и неговата формация да отпаднат от споразуменията или да влязат в много компромиси и битки.

Преговорите с Волен Сидеров ще вървят доста по-комфортно. Волен Сидеров ще е най-стабилен като партньор. Той като цяло ще е в най-добра позиция.

Красимир Каракачанов също има нелоши позиции, но няма да съумее да се възползва от ситуацията. При него има съществени неприятности в края на годината и особено в началото на 2018 г., когато отново се очертава много сериозна криза.

Веселин Марешки също е в ситуация на известна обърканост. Тя ще се почувства най-вече през лятото, юли-август 2017 г. Това ще е период на лоши договори и споразумения. Всеки съюз и договорка, които ще сключи, ще са измамни и илюзорни. Той ще има много тежък период и ожесточена конфронтация на политическата сцена в началото на 2018 г., подобно на Красимир Каракачанов.

Ситуацията при Корнелия Нинова, както съм казвала неведнъж и преди изборите, е свързана с невъзможността й да създава договори и съюзи, трудното работене в екип, залагане на криворазбрана независимост и крайности в поведението. Тази тенденция ще се разширява и през следващите години. По тази причина ще има много тежък приятелски огън. Ситуацията в БСП щ е силно конфликтна и съответно с липса на постижения.

Така всички партии, за да преодолеят силите на раздвоението и несигурността, ще трябва да преосмислят написаното над входа на парламента: „Съединението прави силата”.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук