АТАКА: Каракачанов и Симеонов върнаха ДПС на трето място

0
224

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов направиха ДПС трета политическа сила. Те анулираха постижението на Волен Сидеров, който създаде коалицията и за първи път в новата ни парламентарна история измести ДПС от третото място.

„Изгонването на трима членове на ПГ на Обединени патриоти доведе до намаляването на броя на групата и попадането й на четвърто място в българския парламент”, каза депутатът от АТАКА Явор Нотев пред журналисти на пресконференция в Народното събрание.

Той обяви своето решение и решението на колегите си проф. Станислав Станилов, Николай Александров и Маргарита Николова да напуснат парламентарната група на т. нар. Обединени патриоти.

Решението им идва след подлия удар, нанесен от Красимир Каракачанов и Валери Симеонов на създателя на коалиция Обединени патриоти Волен Сидеров. Изключването на Сидеров, Чуколов и Шопов е болшевишки комсомолски акт, коментират политолози и журналисти в кулоарите на парламента.

По думите на Нотев четиримата напускат след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент и неговата обработка на депутатите.

„Стана така, че в групата се оказахме рамо до рамо с идеолога на ангажимента на България да заплати 2 млрд. по направление не на нашите цели, споделени от нашите избиратели. 2 млрд., които отидоха за въоръжение незнайно къде и как, незнайно какво ще бъде получено тук”, акцентира Нотев по повод изтребителите F-16, които Каракачанов плати с парите на българските данъкоплатци.

Те приемат като подигравка предложението на новото ръководство на т. нар. Обединени патриоти да останат членове на групата, запазвайки своите позиции, срещу обявяването, че са членове на групата от гражданската квота. „Ние сме членове на централното ръководство на партия АТАКА. Няма как да направим компромис с нашата политическа ориентация”, категорично заяви в заключение Явор Нотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук