Атанасова: Безпрецедентно е да няма бюджет през януари

0
219

Държавата вземала нови заеми, а кой ще ги връща?

„От изминалите месец и малко виждам различно различно разбиране и различна оценка за изпълнителната власт от президента“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

„На 23 януари България все още няма бюджет. Ако това се беше случило при управлението на Борисов, си представям президентската страна колко активна страна щеше да бъде. Това е прецедент – държавата да започне годината без бюджет. Това няма обяснение, защото сегашният министър на финансите не влиза за първи път във властта. Г-жа Лорер, която вече е в управата на здравната каса, също не влиза за първи път във властта“, беше тезата на г-жа Атанасова.

„Анонсите на финансовия министър са, че през юни или юли ще бъде актуализиран все още неприетият бюджет. Освен това чуваме за нови заеми – къде са тези 8 млрд., които уж трябваше да са излишък? Кой ще ги връща, при положение, че народът обеднява, бензинът и дизелът са 2,50 лв., токът поскъпва, чува се, че лекарствата също ще поскъпнат, за да не фалират аптеките. Чух, че даже един манастир затваря, защото няма 6 хил. лв. да си плати сметката за ток…“, допълни тя.

Камелия Цветанова
dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук