Бабата с бастуна от Орлов мост: Протестиращите бяха кьоркютук пияни

0
136

Протестиращите на „Орлов мост“ бяха коркютук пияни. Това каза пред бТВ бившата медицинска сестра Лиляна Тасева, която стана известна като жената с бастуна, след като бе нападната от бившият пиар на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева – Петър Кърджилов.

 

 

 

„Позволете ми да имам някакъв показ върху нещата. Никога ли не сте виждали пиян човек – зачервените очи, несвързания и пелтечещ говор, лекото клатушкане, мръсните и омачкани дрехи, вонята, която се носи на джибри – макар че водката не мирише“, каза Тасева.

 

 

 

Тя отрича да е целяла провокация, но след като Кърджилов я нападна, тя го удари с бастун.

Жената с бастуна, както я нарекоха някои в социалните мрежи, прие екипа на бТВ в дома си.

 

 

 

„Отидох да си взема в Пето районно управление книжката за шофьор, подменената новата книжка. И чакам 4-ата, номер 4 тролей, 20 минути и когато чаках повече от 40 минути и един услужлив гражданин ми каза: „Няма какво да чакате, има блокада на „Лъвов мост“ – вярвайте ми, викам ще отида да видя“, споделя Лиляна Тасева.

 

 

Тя добави, че е решила да отиде спонтанно до „Орлов мост“.

 

 

„Целта ми беше да попитам: „Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване“. И когато стигнах, минах леко и полека, внимавайки да не падна през някакви боклуци зелени –  треволяци ли бяха, хартия, абе някакви боклуци зелени на самия асфалт“, разказва пенсионираната медицинска сестра.

 

 

 

„Отсреща някакъв господин изрева гръмогласно: „Госпожо, госпожо“. Отидох, викам: Слушам ви, какво има. Не знам какво пише… (за надписа „Оставка“). Това бяха някакви зелени боклуци и треволяци и се чудех какво правят тук и внимавах да не се спъна – затова вървях бавно и внимателно през целия тоя боклук“, добавя тя.

 

 

 

Според бившата медицинска сестра протестът е нелегитимен и няма как да представлява исканията на мнозинството.

 

 

 

„След разговора бях наобиколена, ругана, обиждана, разни псувни се носеха и т.н. Единственият ми жест към въпросните протестиращи беше насочения ми бастун. Викам им: „Моля ви, метър и половина разстояние“ – аз съм с маска… Метър и половина разстояние искам“. Те бяха до лицето ми“, каза жената с бастуна.

 

 

 

Според нея Петър Кърджилов е бил неадекватен.

 

 

 

Не мога да знам с какво толкова лично е бил засегнат, добави тя. Обявената за провокатор баба не допуска сред причините за това да е поведението ѝ.

 

 

 

Граждански активния пенсионер казва, че политическите партии се борят за контрола на милиардите, предвидени от Брюксел за страната ни. А корупция и задкулисие е имало и преди, и сега.

 

 

 

Лиляна Тасева разказва, че е притеснена и обезпокоена от реакцията на хората към близките ѝ в последните дни. Казва, че няма повече да ходи на „Орлов мост“, а ще си отиде на село

onovini.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук