БАН най-накрая съобщиха историческата информация, за която цяла България трепереше!

0
165

Без да омаловажаваме тенденциите на спад в раждаемостта и засилена миграционна динамика, проучванията ни доказват, че всеки процес може да бъде овладян и всички тенденции да бъдат обърнати, ако има воля за бързо прилагане на предложените от нас мерки.

Това заяви проф. д-р Антоанета Христова при представянето на шесттомен сборник на БАН за тенденциите в демографското възпроизводство и взаимодействието между отделните процеси.

По документа са работили шест работни групи, съобщиха от Българската академия на науките (БАН). От изследването се вижда, че безплатните учебници и помагала са най-предпочитани – 13,7% от допитаните смятат, че това би помогнало за решение на демографските проблеми. Според 12,9% безплатните лекарства за децата биха били помощ. 10,7% от участниците в социологическото проучване искат безплатна храна в училище, почти толкова – 10,6% искат безплатно проследяване на бременността и безплатни изследвания. За целодневен режим на обучение са се обявили 7% от анкетираните.  „Истината е, че предлагаме действия, които няма да дадат ефект утре, нито дори след година, пише Блиц.

В Югозапада се случва нещо, което е на път да остане в историята Но ако има съгласие в обществото и сред политическите сили, в историята ще останат имената на хората, превърнали кризата в устойчиво развитие и високо качество на живот“, допълни д-р Христова. Сборникът е озаглавен „Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България“.

НСИ потвърди страшната прогноза на ЦРУ за България! Той изследва направленията – „Раждаемост и семейни политики“, „Смъртност, стареене и качество на живот“, „Миграции и национална идентичност“, „Демографско развитие и трудови ресурси“, „Уязвими етнически и религиозни групи и общности“, „Демографска политика в България през периода 1879 – 1989 г.“. Проектът „Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България“ е възложен от Министерския съвет. Целта е да се извърши цялостен преглед върху развитието на населението в България и да бъдат предложени конкретни мерки за промяна на негативните тенденции в демографското развитие на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук