Бареков за протеста: Днешният фарс обслужи само властта

0
516

Днешният фарсов „протест“ пред парламента е интелектуална обида към нацията и подигравка с истинската опозиция на статуквото. Това заяви евродепутатът Николай Бареков.

„Ако нямах представа колко са тъпи и прозрачни българските олиграси, щях да помисля, че властта в лицето на ГЕРБ сама си е организирала тази срамна пиеска. Но… това умеят българските олигарси, най-добре знаят как се правят свирки на властта… Трудно е да се научат на гражданска култура. Плоски, популистки, бездарни и евтини искания в псевдопрограмата.

Продажниците и отрепките от февруари 2013 и тези от ББЦ знаят добре да се продават на мафията, но нямат и грам мозък за политическа платформа. Нормалните няма как да се хванат на евтината въдица всичко да е без пари, а лошите до един в затвора и седемчленка да управлява нацията.

Пошло и подценяващо интелекта на недоволния човек. Поне да бяха преписали дословно платформата на нашата партия, че да не се срамуваме от дивия популизъм в стил „Атака“. Вместо грижа за майките и децата и безплатни лекарства за тях, което е напълно постижимо, ако не се краде, този път обещават всичко да е безплатно, а пенсиите и минималната заплата по 800 лева!!!! Другото даже не си заслужава коментар освен, че е в стил „1001 нощ“.

Днешният жалък сбирток пред парламента се дължи на липса на основни неща. Няма умни и харизматични водачи. Вместо лидери – стари маргинали като Расате и Йоло Денев. Няма силна и обоснована идеология със силна народна и цивилизационна подкрепа.

Че ни управляват гадове знаем всички, но какво предлагаме ние, граждани и опозиция, като алтернатива?

Станахме свидетели на една жалка пародия на изгладнели и бягащи от правосъдие олигарси, които не могат да мобилизират елементарна обществена подкрепа.

Толкова си могат, а една мафия не трябва да бъде сменяна и бутана от друга такава. Отвратените граждани са най- големия капитал на промяната. Но когато промяната се предлага от подобен унизителен за ума начин, недоволните се отвращават от всички и мафията е на власт необезпокоявана.

В заключение, днешният фарс обслужи само властта, а недоволните олигарси, които разкешиха на бездарните организатори, нямат място в политиката и в обществения живот на държавата. Политиците и гражданите в опозиция на това цинично правителство трябва да си направим сериозни изводи как да се води битката оттук насетне и какво е мястото на всеки един от нас в нея. Трябва сериозно разграничаване между принципните политици и граждански сдружения в опозиция на цялото статукво и страхливите ръце на тези, които искат да ни използват за мръсните си цели“, заяви още Бареков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук