Бареков поиска от Европа 3 милиарда за България вместо за Турция

0
368
Евродепутатът от ЕКР Николай Бареков остро разкритикува решението на Европейския съюз, с което Брюксел ще отпусне 3 милиарда евро на Анкара за контрол на миграционния поток, като настоя Европа да подкрепи България за опазването на европейската граница.
„Аз съм европеец, но на първо място съм българин. В този вид Европейският съюз е обречен, а Шенген – напълно мъртъв, един спукан балон. Нови берлински стени разделят Европа. „Европа на няколко скорости“ превърна бедните европейци в гето. Г-жа Меркел покани бежанците, за да си осигури евтина работна ръка за немската икономика“, обрисува Бареков днешната ситуация в Европа.
„Европейските лидери са безпомощни, те не могат да вземат елементарни решения. Правим прекалени отстъпки пред режима на Ердоган, който търгува петрол с ДАЕШ“, категоричен бе българският евродепутат по време на дебат в Европарламента в Страсбург. След  изявления на Съвета и Комисията евродепутатите обсъждаха темите за извънредното положение с бежанците, контрола по външните граници и бъдещето на Шенген, както и темата за финансирането на структура за бежанци в Турция.
„Не подкрепям даването на 3 милиарда евро на Турция, за да пази нашите общи граници. Превръщането на бедни европейски държави като България и Гърция в буферни зони е безумно престъпление спрямо европейски граждани. Изнудвате бедняци за трохи“, заяви яростно Бареков в пленарна зала, явно визирайки натиска на Меркел върху премиера Борисов да даде България за „гореща точка“ на бежанците срещу еврофондове.
Той призова Германия сама да плати обещаните 3 милиарда, а Европа да подкрепи България за опазването на европейската граница.“Тези 3 милиарда трябва да отидат в българската и гръцката гранична полиция, а не в Турция“, категорично настоя той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук