БГ председателството на ЕС със сайт за 84 бона

0
909

Специален сайт за предстоящото догодина българско председателство на Съвета на ЕС ще бъде изработен с близо 84 000 лв. Такава сума е заложило ресорното министерство в обявената обществена поръчка, с която се търси изпълнител. Победителят ще трябва да направи уеб страницата за месец, като тя да е готова най-късно в началото на октомври. Заедно с нея трябва да има и мобилно приложение, за да могат потребителите да я посещават през различни устройства.

На сайта ще бъдат публикувани всички подробности, свързани със събитията по време на председателството – календар на форумите, гости, речи. Той ще бъде разработен на четири езика – български, английски, френски и немски, ще бъде пригоден и за хора с увреждания. Освен това интернет страницата ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Предвижда се техническа възможност за поемане на около 10 000 потребители едновременно.

Избраният изпълнител ще трябва да осигурява и техническата поддръжка на сайта, както и бърза реакция при възникнали проблеми и при срив в системата. Ще се очаква да осигури и защити срещу кибератаки.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук