Бедните мъже харесват жени с големи гърди

0
1641

Бедните мъже си падат по жени с по-големи гърди, докато по-богатите представители на силния пол харесват дами с по-малки гръдни обиколки. Това са част от заключенията, направени от проучване, проведено от психолозите Вирен Суами и Мартин Тове.

Двамата лекари проучили връзката между достъпа до ресурси от страна на мъжете и бюстовите им предпочитания. Тези, които притежавали повече материални блага, харесвали по-скромни бюстове, докато лишените от средства мачовци се захласвали по по-пищните форми.

В тестовете са взели участие 266 мъже от три области на Малайзия с различен социален и икономически статус – нисък, среден и висок.

На всеки от доброволците били показани 5 вида анимации на женски фигури с различни размери на бюста. След това те трябвало да оценят видяното въз основа на атрактивността на обектите. Оказало се, че силуетите с по-големите гърди привличали представителите на по-ощетените и ниски социални слоеве.

В друга поредица от експерименти на около стотина студенти били показвани 5 варианта на дамски силуети на празен и на пълен стомах. Гладните масово залагали на по-едрите бюстове, за разлика от ситите./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук