Безобразие! Откриха недопустим материал в асфалта на пътя край Своге

0
1327

Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване на присъди.

Това каза на брифинг регионалният министър Николай Нанков по повод искането на БСП правителството да подаде оставка заради тежката катастрофа край Своге на 25 август, предаде агенция „Фокус“.

„Не е много редно, дори би било престъпно, да се правят манипулации и да се раздават присъди“, обяви той. „Която и фирма да беше строител по обекта, действията на АПИ и на компетентните органи, щяха да бъдат същите“, посочи министърът.

„Бяха иззети всички налични документи по случая, от МРРБ беше предоставена допълнителна информация“, уточни Николай Нанков. „Георги Свиленски отново не е разбрал за какво иде реч. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на фирмата, водена е комуникация съгласно нормативните процедури за това да се отстранят дефектите“, обясни регионалният министър.

„Може би това е нивото му, няма да влизам в подробности да го коментирам“, каза още Нанков.

Днес стана ясно, че използваният материал в асфалта на пътя е недопустим, каза още регионалният министър.

„Въпреки че в документалните книжа, предавани към АПИ, материалът е с характеристики, които отговарят на изискуемите“, посочи той. „Не е редно от БСП да избързват с някои изводи, за да не „берат срам“ в последствие. Да бяха изчакали ден-два“, коментира Николай Нанков.

Не сме се опитвали да прикриваме нищо, изнесохме информация, че има проблем с пътната настилка. Дали това е причината за инцидента, ще установят компетентните органи, добави министър нанков.

„Становището на АПИ за пътната настилка е предадено в Националната следствена служба“, посочи той. „Уведомленията от АПИ ще се окажат 7, а не 5, за отстраняване на нередности по пътя“, коментира Николай Нанков.

„Призовавам всички институции за свои действия или бездействия да си понесат отговорността“, заяви регионалният министър.

„Защо БСП не поискаха оставката на общинските власти в Своге, много се говори за мантинелата, която е в компетенцията на общинската администрация“, попита Нанков.

„Имаме трафик камера, която освен да брои колите, отчита и скоростта. Много ще е интересно с каква скорост ежедневно са се движили там автомобилите и автобусите, но не мога да оглася тези данни“, посочи регионалният министър.

Ако има някой отговорен, той няма да бъде пощаден. Независимо коя е фирмата и кой е управлявал, каза на брифинга народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

„ГЕРБ винаги носи своята отговорност“, обяви той. „Подозирам, че от БСП нямат желание да се търси истинският виновник. Ако имаха желание като хора да се намери причината, можеше да изчакат поне няколко дни. Това означава, че като водеща партия не вярват на институциите в държавата“, коментира Ненков.

„За оставки и корупция говорят хората, които въведоха модела „батко и братко“, заяви депутатът. „Това че Бойко Борисов е виновен за смъртта на хората в катастрофата, е чисто безочие“, посочи Александър Ненков. „Искаме виновният за катастрофата да поеме своята отговорност, независимо кой е бил директор, проектант и т.н.“, каза още той.

БСП „пищят“ под кръста на морален стожер, който не могат да носят, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

„Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си“, обяви той. „БСП се превърна в нещо средно между жълт вестник и другарски съд“, коментира Тома Биков.

„Омръзна ни да обясняваме, че в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и след това сме печелили избори“, заяви депутатът във връзка с искането на БСП правителството да подаде оставка.

„Имаме готовност да поемаме отговорност, винаги сме го правили. Но не Корнелия Нинова е тази, която решава кой е прав, кой крив. Тя може да решава това само в БСП“, посочи Биков.

По повод пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев депутатът от ГЕРБ обясни: „Проблемът е, че другият човек се пише виновен. А и на двамата е трябвало да бъде съставен протокол“.

„Представете си в случая да беше който и да е от ГЕРБ, от Хасково например, с 8 дни да има забавяне – колко пресконференции щеше да има БСП по този казус“, коментира Тома Биков.

Източник: Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук