Без ограничения за пътуване на българи през Хърватия

0
142

Отпадат ограниченията за пътуване на българските граждани до и през територията на Хърватия. Това става ясно от пост на външно министерство в профила им във фейсбук.

От там изтъкват, че Националният щаб за гражданска защита в Хърватия е взел решение, с което, считано от 1 юли 2020 г. българските граждани могат свободно да преминават транзитно и да пребивават на територията на страната.

Препоръчва се предварително, преди пътуването, да се изпрати уведомление за влизането в Хърватия на https://entercroatia.mup.hr/.

При преминаване на граничните пунктове остава изискването за спазване епидемиологичните мерки на Хърватския институт за обществено здраве – носене на маски, ползване на дезинфектанти, спазване на дистанция.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Загреб на следните телефони за връзка: +385 146 46 609 и в извънработно време на тел.: +385 984 69 808.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук