Бизнесът излиза на протест заради тока

0
113

Бизнесът излиза на протест на 19-и октомври. Причината е повишаването на цените на тока. Това съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Той заяви, че настояват за незабавна реакция на правителството и Министерството на енергетиката.

„Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние натояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, посочи Велев.

Вицепремиерът Атанас Пеканов от своя страна отговори, че правят всичко възможно, за да решат проблема, но по думите му се намират в трудна ситуация заради липсата на парламент.

„Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят. Търсят се решения -Министерството на енергетиката работи и по нови правила, които да олекотят ситуацията”, уточни Пеканов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук