Бизнесът с плът: Антимафиоти разказаха кои са проститутките на сводник №1 в България и как обслужват

0
128

Една от мощните банди, разбита преди два дни в Лондон, е на известния в подземния свят топсводник Ферхат​​​​​​​

20 български групи изнасят проститутки в Европа. Избират най-вече три дестинации – Англия, Германия и Холандия. Една от мощните банди, разбита преди два дни в Лондон, е на известния в подземния свят топсводник Ферхат. Това разказаха от ГДБОП, цитирани от „Телеграф“.

Антимафиоти от главната дирекция бяха командировани на Острова, за да съдействат на колегите им от Кралската прокуратура и полицейската служба на Лондон по случая.

„Ферхат беше арестуван в Плевен, а синът му, който движи бизнеса в Англия – там на място. Освен това са задържани и три от проститутките, които са играели ролята и на своднички“, допълниха антимафиоти. По време на обиските в България освен тузарското ламборджини на Ферхат били конфискувани и ултраскъп мерцедес, както и джип „Рейндж роувър“ последен модел.

Автопаркът на бандата по данни на МВР е над 1.1 млн. евро. Престъпната организация била разследвана от английските служби близо две години, докато се пристъпи към разбиването й.

Тарифи

„Българските проститутки, които поддържат хигиена и по-висок статус в Англия, прибират по 200-300 паунда на час. Ако пък клиентът иска ВИП компаньонка за цяла нощ, тарифата тръгва от 1000 паунда, но може да се качва няколко пъти в зависимост от изпълнените желания.

И не си представяйте някакви раздърпани жени като от магистралата. В чужбина жриците са съвсем различни, особено когато говорим за тези на Ферхат и другите тартори от неговия калибър“, разказаха антимафиоти.

По думите им цените са почти същите в Германия и Холандия, но в евро. Повечето жени били настанявани в квартири в централните части на градовете, където обслужвали клиентите. Най-добрите обаче се ширели в луксозни апартаменти. „Нашите сводници мислят първо за богатите клиенти. Няма как да ги бутат по мизерните хостели.

Бизнесът отдавна работи на други обороти. Повечето момичета пласират и наркотици – най-много кокаин, амфетамини и трева“, разказаха още от ГДБОП.

Семейно

Топсводниците от ранга на арестувания Ферхат са превърнали продажбата на плътски удоволствия в семеен бизнес. Почти всички от 20-те големи босове са от турски и/или ромски произход. Изключение правят само тези от Перник, Благоевград, Варна и Бургас, сочат оперативните данни на главната дирекция.

Работят бащи и синове, а майки, лели и братовчедки хем обслужват клиенти, хем влизат в ролята на своднички, които набират нови и нови момичета. „В Лондон бяха закопчани три от девойките на Ферхат, които правеха и секс за пари, но привличаха други да работят, синът му и още едно лице.

В България задържаните са четирима начело с лидера, а в английската столица – петима“, уточниха от спецслужбата. Йерархията и начинът на работа били строго определени. Лидерът на бандата живеел в България и инвестирал печалбата, а неговият син или жена действали в чужбина. По подобен начин действат и големите кланове джебчии.

Начини

Нито една от големите групи за трафик на ВИП жрици към Европа не си служи с груба сила. „Това е прийом от миналото, който не се прилага сега. Причината е, че не може да пласираш на богати клиенти пребито момиче или такова с кожа с белези от гасени цигари. Гледат се по-засукани девойки. Привличат ги по две схеми.

Едната е т.нар. Ловърбой, или в превод сводникът се обяснява в любов на момичето и го прави зависимо от чувствата му. Увещава го да си продава тялото срещу солидни суми, като това е вид „услуга“ към самия него, обясниха спецченгета. Втората схема е по-тривиална – просто бизнес. При нея сутеньорите се насочвали към девойки със силно изразена алчност и желание за бързи пари.

„Много умни и хубави момичета се съгласяват да работят като проститутки в чужбина, защото за една година си събират пари за апартамент, кола, има и такива, които си плащат обучението. Нищо не е насила, просто бизнес и пари“, коментираха още антимафиоти. Обикновено проститутката деляла 50 на 50 със сводника си.

След като лежал в чужд затвор Учиндолецът влагал пачките в жилища и лимузини

Арестуваният Ферхат с ламборджинито е родом от Учиндол. Пред свои авери обичал да се хвали, че и на него могат да викат Учиндолеца, както се шегува със себе си шоуменът и политик Слави Трифонов.

Преди години бандитът отново бил арестуван и лежал в затвор в Германия за сводничество. След като излязъл на свобода, решил да играе на сигурно и не излизал от страната. Влагал пачките от сексбизнеса в имоти, ултраскъпи возила и златни накити.

Така например според антимафиоти се сдобил с 3 огромни апартамента в Плевен, както и с няколко джипа „Рейндж роувър“. Сменял редовно автомобилите, а по време на ареста култовото ламборджини било счупено и не било в движение, споделиха спецполицаи от ГДБОП.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук