Битите в Раднево: Ромите са искали да ни „довършат“ в болницата (ВИДЕО)

0
1960

Ромският тартор от Раднево Калчо Иванов – Сурай се чувства безнаказан и със сигурност се ползва с протекции от властта. Това казаха в ефира на bTV две от момчетата, които бяха зверски пребити в града – Цветелин Кюстендилски и Георги Николов.Протестите след посегателството срещу тях ескалираха и се стигна до батални сцени на подстъпите към ромската махала.

Георги разказа, че той и Цветелин били с автомобил, когато един от биячите навлязъл с колата си в тяхното платно. Стигнало се до свада с него, като той избягал и след това ромите преследвали момчетата, догонили ги и ги нападнали. Били са над 20 души и само намесата на други хора предотвратила линч.

„Биха ни с някакви бухалки, колове, ножове”, каза Георги.

Двамата не са участвали в друг сблъсък, при който е бил пребит още един млад мъж. Той, за разлика от тях остава в болница със засегнат бял дроб. Докато били хоспитализирани, чули че голяма група въоръжени роми са тръгнали към лечебното заведение да ги „довършват”, но до нападение така и не се стигнало.

„Сурай е бащата на тези хора, той е тарторът на махалата”, посочи Георги. Той призна, че познава бегло един от биячите, но „чак да се познаваме, да сме си ходили на гости, да сме делели нещо – няма такива работи”.
По отношение на протестите двете момчета призоваха да няма ексцесии: „Няма смисъл да се бием с полицаите, да се бият българи с българи, а циганите да остават ненаказани.

Те разчитат съдът да си свърши работата и извършителите на бруталното нападение да получат справедливо наказание: „Не всички цигани са виновни, просто тази фамилия се мислят за недосегаеми”.

Вижте видео от разговора с двете момчета ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук