БНБ през цялото време са си затваряли очите, надзорът им е пълен провал, обяви Кадиев

0
1952

563 страници написани на английски, с уговорката, че всеки превод на друг език няма да се признае. Това представлява докладът на „Аликс партнърс“ за фалита на КТБ, обясни независимият кандидат Георги Кадиев в сутрешния блок на бТВ.

„Задкулисните лица ги няма. Аз не видях нито едно име на политик. Видях някои публични лица, които са собственици на фирми, получили кредити“, възмути се Кадиев, който обсъди темата заедно с един от бившите шефове на банката Любомир Весов. „Чета по медиите, че докладът струва 22 млн. долара – това са по 40 000 долара на страница“, недоумява Кадиев.

По думите му шефът на Министерски съвет със сигурност не е чел доклада, защото не знаел английски. Надзорът на БНБ е пълен провал. БНБ през цялото време умишлено са си затваряли очите, защото там са професионалисти, категоричен бе Георги Кадиев. „Всичко е корупция. Не може цялата държава да не разбере какво става там, ако не е плащано“, подчерта независимият.

„От това, което чета и което се изказват депутатите, до голяма част това преповтаря доклада от парламента. Информацията, която излиза от синдиците ни дава основание точно от това да се стигне до края“, отбеляза от своя страна Любомир Весов. В България може да се стигне до края, ако щете с помощта на НАП, ако щете с помощта на прокуратурата, стига да има желание, на мнение е той. Според него вината е изключително персонифицирана – Цветан Василев с тези, които са подписвали.

„В крайна сметка имаме национална разузнавателна служба или както там се казва. Тя също може да бъде в помощ на държавата. Те какво правят? Те не знаят на жаргон къде се разхождат тези пари? Те не знаят ли кой се е возил в полетите?“, запита накрая Весов./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук